Zašto u BiH koristim mtel Austrija karticu

Kada mi je komšija prije izvjesnog vremena predložio ovu varijantu, odmahnuo sam rukom, bilo je mnogo opcija da na mjesto SIM 2 stavim neku karticu stranog operatera, ali sve dosada nije bilo baš smisleno.

Međutim,ušavši u detalje, uvidjeh da je u pravu.

I dogovorimo se. Donijeće mi SIM karticu kompanije mtel Austrija.

Dobro se sjećam početka rada mtel Austrija (tada sam još bio radnik mtel BiH), i preporuka koje sam tada slao poznanicima, koji su tada odmahivali rukom, jer ponude koje su tad bile aktuelne, nisu bile dovoljne da postanu korisnici istog.

Danas je situacija drugačija, paketi posebno pripaid su više nego odlično rješenje za nekog ko je često u zemljama Telekom Srbija grupe (Austrija,BiH,CG, Srbija).

Da rezimiramo, 500 minuta je sasvim dovoljno za pozive, s tim da su EU pozivi uključeni u paket samo ako se nalazite u Austriji.

 

Za roming unutar Evropske Unije cjenovnik je sljedeći:

Za minute u EU roaming-u naplaćuje se nadoknada od 0,0384€ po min, za sms 0,012€ po SMS, za mobilni internet 0,009€ po MB

Dopunjavati se može i putem Interneta.

Sve u svemu, i uz činjenicu da je validnost same kartice godinu dana, je i više nego dovoljan razlog da mi kartica mtel Austrije bude na mjestu SIM 2 u telefonu.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*