Problemi u funkcionisanju IPTV usluge

Kao i kod svake usluge, tako i kod IPTV usluge može doći do određenih problema i poteškoća u funkcionisanju. Ovdje ćemo navesti samo načešće probleme i greške koje se ovdje javljaju.

Osnovna greška koju korisnici čine odnosi se na isključivanje kabla koji spaja TV(skart ulaz) i STB, na sttrani STBa. Naime ovaj kabl na svom završetku imaiglice koje, ako se ne vrati pravilno uzrokuje iskrivljenje ili pucanje istih, što dovodi do prkida u vezi TV ili STB, ili do gubljenja tona ili pojedinog spektra boja na samom TV. Preporuka, ne vaditi ovaj kabl.

Ako se ovo desi, postoje dvije solucije, u zavisnosti od tipa Setup boxa. Ako STB ima koaksijalni priključak TV i STB možemo povezati koaksijalnim kablom (s odgovarajućim konektorima na krajevima kabla). Ako je riječ o STB uređaju s HDMI priključkom, onda skart kabl možemo zamijenti s HDMI kablom (ovdje je uslov da TV prijemnik ima HDMI priključak).

Kad smo kod STB, još jedna specifična smetnja: nema zvuka na TV. TV ispravan, svi kablovi za povezivanje-ispravni. Rješenje je isključiti STB na nekih 10-15 min iz mrežnog napajanja.

Pogrešno povezivanje: UTP kabl koji povezuje STB i ADSL modem treba na strani ADSL modema biti uključen u tačno određeni LAN priključak (obično Lan3).

Problemi vezani za daljinski kojim se upravlja STB-om. Najčešći problem su oslabljene baterije ili loš kvalitet baterija. Problem s daljinskim je i taj da on „izgubi“ kod za STB. Rješ enje je podesiti daljinski da može upravljati Setup boxom. Pritisnemo dugme STB i OK (istovremeno 2 sekunde) potom kucamo kod. Obično je 100, za Amino STB uređaje. Postoji i aplikacija koja simulira STB.

Drugi problem vezan za daljinske je veza daljinskih s TV prijemnikom. Naime da bismo daljinskim za STB upravljali i TV  prijemnikom porebno je unijeti odgovarajući kod. Kod zavisi od proizvođača TV. Procedura je sljedeća: istovremeno pritisnuti tipke TV i OK(oko 2 sec) a onda unijeti kod. Potrebno je pronaći proizvođača televizora, iza čega slijede kodovi. Kodove za sinhronizaciju daljinskog upravljača možete pronaći ovdje.  Treba istaći da postoje tipovi televizora sa kojima je teško ili gotovo nemoguće uskladiti daljinski za STB.

 

 

161 Replies to “Problemi u funkcionisanju IPTV usluge”

 1. Poštovana gospodo,
  Imam tv VIVAX typ:2109, običan TV, naravo kolorni klasični ekran.
  MOLIM VAS da li neko zna kako da prilagodim daljinski od IPT
  OPEN TV. Daljinski je 512-567 V01-00 TZ-RC43B-70 made in China
  HVALA na strpljenju
  Pozdrav iz Priboja sa Lima !!!!!!

 2. Postovani Gorane
  pre par meseci kupio sam Blaupunkt (oznaka: Blaupunkt 32 / 147l-gb-5b-hbkup-eu) i takodje imam problem sa ovim Amino daljnskim upravljacem (oznaka 512-567 V01-00 TZ-RC43B-70). Probao sam da ubacim sve kodove iz uputstva koje sam dobio uz STB opremu, plus jos ko zna koliko kodova pokupljenih sa raznih sajtova, a koji su navodno za Blaupunkt TV, ali nisam uspeo da sinhronizujem daljinski sa TV-om.

 3. Interesantno Nešo,
  Blaupunkt obično ne pravi probleme.
  Pretpostavljam da ste probali s :
  022, 023, 024, 025, 047, 074, 220, 221, 222, 223, 224, 226, 257, 258
  i rekoste još ….
  Obavezno probajte i s 010 to je tzv džoker kod, kad ni jedan nije 010 „prođe“.
  I još jedna stvar, nije isključena varijanta, ako ste sve navedeno isprobali, da je problem do samog daljinskog upravljača. Znači trebalo bi ga testirati na nekom drugom TV prijemniku(za kojeg pouzdano znate kod)
  Lp

  • Hvala na odgovoru Gorane.
   Da, probao sam (probali smo zajedno sa tehničarom iz Telekoma) sve ove kodove koje ste naveli, a koji stoje i u uputstvu, plus i taj „poslednja nada“ kod 010 🙂 i ne ide i ne ide.. Osim toga probao sam ja jos masu kodova kojih nema u uputstvu, a koje razni sajtovi preporucuju za Blaupunkt..Jok…ne ide…Donosio je tehnicar Telekoma i drugi daljinac, kako bismo iskljucili mogucnost da eventualno ovaj moj daljinac nesto nije OK..Nista..Eto…Hvala ipak na odgovoru..

 4. Imam BEKO televizor, stariji model sa jednim scart ulazom, na koji je prikacen IPTV. Ostavio sam ukljucen koaksijalni kabl, nemam sliku ni na jednom klasicnom kanalu, samo ton, ali to nije toliko vazno, sve to sada ima na IPTV pa sam ga izvadio. Glavni problem je to sto na svakih 10-ak minuta moja slika se pogorsa sama od sebe dok gledam bilo sta preko IPTV, kao kad pritisnem AV/TV dugme na mom tv daljinskom, pa da bih popravio to stanje, moram da pritisnem AV/TV dugme na mom tv daljinskom. Pre IPTV ovo se nije desavalo, kao da tv primi sam od sebe komandu da prebaci sa AV na TV. Ovi iz Telekoma tvrde da je greska u mom tv-u.

 5. Poštovanje Janko,
  vjerovatnoća da je do TV je, vjerujte, veća. Bilo je mnogo slučajeva gdje je TV s nekim tunerom bio vezan skartom prije IPTVa, i sve bilo OK. Međutim po priključenju IPTV stanje nije OK. Zamjenom STBa stanje se nije popravilo.
  Znači TV. Ostaju dvije varijante: zamjena TV 🙂 ili povezivanje STB i TV na drugi način, koaksijalnim kablom ili HDMI(pretpostavljam da nema) kablom, u zavisnosti šta STB i Vaš TV imaju omogućeno.
  Lp

 6. Danas sam se dosta namucila da prikljucim IPTV i nisam uspela.:( Tacnije namestila sam daljinski po uputstvu i pronasla kanale ali posle 10-ak minuta kanali su nestali (verovatno sam ja pritisla nesto ali nzm sta) i posle toga nisam mogla vise da ih nadjem iako sam svasta pokusavala.Imace imam TOSHIBA televizor. Hvala unapred

  • Pozdrav,
   Iako je teško ovako na daljinu, ali pokušajmo.Pretpostavljam da ste TV priključili preko skart kabla. Vjerovatno televizoru nije trenutno aktivan AV ulaz. Potrebno je samo pritisnutu AV dugme na daljinskom za TV.
   Lp

 7. Postovanje Gorane…
  Imam veliki problem sa sinhronizacijom svog daljinskog sa tv prijemnikom.
  Naime juce sam kupio Led tv marke Fox model LE39D450F i nigde nema dostupnih kodova za njega,svaka pomoc bi mi dobrodosla…
  Hvala unapred

 8. Поштовани,Горане
  Имам проблем са IPTV-ОМ.Преместио сам телевизор на друго место све сам прикључио и нема звука.Сачекао сам петнестак минута и опет нема звука а слике има.
  Молим за помоћ.

  • Poštovani Mihailo,
   postoji nekoliko mogućih uzroka.
   Probajte STB isključiti iz napajanja 10-15 minuta, ako ne proradi pogledajte je li kabl STB-TV dobro uključen u TV(postoji li dobar spoj).
   Ako ni ovo ne riješi pogledajte da slučajno nisu oštećene iglice ne skart kablu(strana koja ulazi u STB)

   Lp

 9. Pozdrav, imam tv marke Adler. Moj iptv uredjaj je amino STB – imam svetlo sivi daljinski koji ne moze da vrsi automatsku sinhronizaciju sa TV. Treba mi trocifreni kod… Hvala u svakom slucaju.

 10. Postovani Gorane,
  Imam problema sa daljinskim upravljacem za TV marke Quadro. U uputstvu koje sam dobio sa IPTV ne postoji kod za ovu marku. Da li mozda znate koji su kodovi za ovu marku, ili cije komponente Quadro koristi u svojim uredjajima da probam sa njihovim kodovima.
  Hvala unapred!

 11. Pingback: Aplikacija za simulaciju daljinskog za STB Amino - Goran Vrban

 12. Hteo sam da pitam imam iptv i na lg tv je radilo normalno daljinski a sad nemogu da nadjem kodve za blaupunkt nece ni jedan model je 147Z ako mozete da mi pomognete hvala puno

 13. Danas sam priključila tv uređaj na iptv kod mame. Sve je super samo se izgubio ton. Naime potrebno je pojačati ton na maksimum ali niti onda ne zvuči dobro jer tv odzvanja a reči se slabo razumeju. Da li vredi pokušati nameštati u meniju iptv-a. Pozdrav

  • Dobro veče,
   ovakav problem ne bi trebao biti vezan za STB uređaj, odnosno, mislim da ne bi pomogla podešavanja u meniju IPTV-a.
   Mislim da je do TV prijemnika, eventualno do njegovog skart priključka (vjerovatno ste TV sa STB om povezali skart kablom)

   Lp

 14. Pozdrav svima, imam fuego tv, za koji ne mogu da pronadjem IPTV kod, daljinski od iptv 512-567 V01-00 TZ-RC43B-70 , pokusao sam 010 i nece dok na drugom tv-u radi taj kod, da li neko zna kodove za fuego??? hvala unapred

  • Može, ali samo u slučaju da je daljinski višenamjenski ( tj da u sebi ima opciju STB) gdje je kod za sinhronizaciju STB Amino uređaja 100
   Lp

 15. Pozdrav , treba mi pomoc oko iptv posto vidim da dosta znate o tome . problem je u tome sto je crno bela slika samo na iptv , rekli su mi da kupim daljinski da promenim na av/tv da ce boja postati normalna medjutim ja neverujem isto tako pokusvam da sihronizujem njihov daljinski sa mojim televozirom sto ne ide meni gde treba da ukucam kod nece da se otvori i ako pratim sve korake . Da li da pokusvam da zamenim kablove posto sam dobio jos neke uz scart …Hvala Unapred

  • Postoji nekoliko mogućih rješenja Vašeg problema,
   -Mislim da postoji velika šansa da je problem do TV prijemnika (njegov skart ulaz)
   -Takođe postoji mogućnost da je oštećen skart kabl TV-STB
   Vjerovatnoća da je do samog STBa je reda promila, tako da bi Vam preporučio, da TV s STB pokušate spojite na još jedan od načina, (a to jeHDMI ili koaksijalni kabl, zavisno kakave izlaze još ima Vaš STB) Dobra stvar bi bila kad bi u kući(stanu) imli još jedan TV prijemnik (kako bi mogli brže locirati problem)
   Detalje o sinhonizaciji imate u ovom članku (iznad)
   Lp

 16. Imamo problem sa quadro TV kad smo prikljucili IPTV I kad ukljucimo AV moramo da iskljucimo ton da bi mogli da gledamo a kad probamo da pojacamo nema slike gubi se tako da mozemo samo da gledamo bez zvuka.

  • I ovdje je vjerovatno problem do TV. Pretpostavljam da ili je neispravan skart ulaz, ili postoji još neki uređaj, moguće (tzv činč kabl) koji je potrebno isključiti.
   Lp

 17. pozdrav,imam problema sa daljinskm na iptv. tv je philips 32pfl3168h/12. nece da pojacava,smanjuje. probao sam one kodove sa onog upustva. imas li ti neke druge kodove ili vec nesto.
  hvala

  • Poštovanje Peđa,
   pokušajte s 003, 004, 008, 010, 012, 019, 046, 047, 062, 068, 069, 074, 075, 076, 086, 087, 088, 089, 133, 141, 163, 183, 184, 189, 204, 205, 206, 207, 208, 212, 213, 288

   Lp

  • Poštovanje Dule,
   postoji problem s usaglašavanjem daljinskog za STB i TV prijemnika proizvođača Fox.
   Lično sam kontaktirao ovlaštenog uvoznika za naše prostore (Fox Tv prijemnika), vezano za ovaj problem. Nažalost, dosad još nisam dobio odgovor.
   Ostaje nam ono što proizvođač STB uređaja( na svojoj službenoj stranici) savjetuje kod ovakvih slučajeva (gdje nema dostupnih kodova), a to je da pokušamo s kodovima za Philips ili Sony.
   Lijep pozdrav

   • Juče sam aktivirao daljinski upravljač na LCD-LED FOX 40D100 basic za IPTV (mts). Potrebno je ukucati kod za SAMSUNG a to je 354 (ima ga na listi mts). Upravljač radi sa svim funkcijama. Znači potrebno je prebaciti IPTV upravljač za TV ukucati kod a zatim prebaciti upravljač na IPTV, pritiskanjem tastera STB. Uvoznik zvanično još uvek nema kod za FOX od proizvođača upravljača.

 18. Imam problem sa podesavanjem daljinskog, jer kodovi za tv beko koje sam dobio sa upustvom za podesavanje od strane telekoma (249,250) ne funkcionisu. Daljinski je ispravan jer sam ga probao na drugom tv-u. Ako neko zna prave kodove molim da mi dostavi. Pokusao sam i sa drugim kodovima koje sam nasao na netu za pomenuti tv ali nista.

 19. Postovanje,molila bih za pomoc…Od prvog dana kako smo prikljucili IPTV stalno se gube kanali,i na televizoru pise restartuj.Nedelju dana je tako funkcionisalo po nekoliko puta na dan restartujemo ali od juce neradi ni telefon ni IPTV.Prijavila sam problem al od njih nema nista!Recite mi sta bih mogla da probam da uradim,pokusavala sam sa iskljucivanjem aparata,iskljucivala i ukljucivala kablove, restartovala dali postoji jos nesto sta bi moglo dase uradi?
  Unapred hvala…

  • Poštovana,
   na osnovu onog šta ste naveli, jasno je da usluga sad ne može da radi. Naime ako telefon ne radi, jasno je da ne može ni IPTV. Postoje 2 pretpostavke, od kojih je jedna vjerovatnija, a to je da postoji neki problem s telefonskom linijom ili kućnom instalacijom, koji se u početku onako manifestovao, a kasnije kulminiralo prestankom rada svih usluga.
   Druga manje vjerovatna mogućnost je da ste Vi pokušavajući riješiti problem sami pogoršali stvar.
   Znači ono što vi eventualno možete je da provjerite telefonsku instalalciju untar stana ili kuće.
   I naravno prijaviti smetnju operteru.
   Lijep pozdrav

 20. Pozdrav ,da li IPTV sa dva STB uredjaja utice na brzinu ADSL od 10 MB?
  Receno mi je kod operatera da ne utice a moja brzina je 3.9 MB.
  Unapred hvala

   • Da li IPTV utice na brzinu Interneta?
    Ja koristim na 2 tv IPTV, ali problem je u tome sto je meni drasticno smanjena brzina interneta i receno mi je da je to zbog dva STB uredjaja tj.(2 uredjaja na jednom ruteru).
    A sto se brzine interneta tice, moja brzina je bila 10 MB/s a sad je 3,9 MB /s.

 21. Jedna od karakteristika čitave DSL familije je da maksimalna brzina protoka opada s povećanjem udaljenosti od komutacionog čvorišta. Tako je i u Vašem slučaju. Što znači da jednostavno nije isto ako se nalazite nekoliko stotina metara ili nekoliko kilometara od „centrale“.
  Konkretno, kod Vas, parametri linije, odnosno maksimalni protok, nije dovoljan da podrži i dva STB uređaja i toliku brzinu Interneta.
  Pretpostavljam da je to uređeno iz ovih razloga.
  Isto tako je vrlo vjerovatno da bi svako povećanje brzine Interneta uticalo na karakteristike linije, i vrlo je vjerovatno da biste imali problema i s Internetom kao i s prijemom TV signala.
  Smatram da je bolje imati stabilnih 4 Mbit/s, nego dvostruko više s stalnim problemima i kidanjima veze.
  Lijep pozdrav

 22. Na open iptv nema slike ima tona. Stb je povezan sa hdmi ja kablom. Tv je uredu jer kablovska radi bez problema. Probao sam da isključim sve 15 min ali opet ništa. O

  • Postavlja se pitanje da li je TV ranije normalno funkcionisao, spojen s STB-om putem HDMI kabla. To što kablovska funkcioniše, nije mjerilo. Jako, jako mala vjerovatnoća je da je problem do STB uređaja.
   Ima li TV još HDMI ulaza? Pokušajte povezati neki drugi uređaj, npr laptop s TV prijemnikom preko HDMI kabla.

   Lp

 23. Postovani, da li moze sa se usaglasi Samsung CW25064N sa daljinskim od IPTV? Probao sam sve kodove i ne mogu da verujem da nece. 🙂 Unapred hvala!

 24. Postovani, potreban mi je kod – sifra za IPTV za TV VIVAX LCD TV 3210, nigde ne mogu da je nadjem i probala sam neke koje sam pronasla po forumima ali nista,
  Pozdrav

 25. Postovani,imam TV marke Philips,u sebi ima DVB-T2.Povremeno dolazi do neuskladjenosti tona i slike,uglavnom prvo se cuje ton pa onda slika.Kako da resim problem?
  P.S.Ovakav problem ne desava se stalno.

 26. Postovani, moze li pomoc kako da povezem daljinac od STB-a sa tv-om, citao sam uputstvo i na sajtu mts-a ali je tamo objasnjeno za drugacije daljinske upravljace, kod mene je u pitanju beli daljinac novija verzija kako su mi neki rekli.. Kako njega da povezem, Unapred hvala

   • Pozdrav Gorane. Evo ja ću da odgovorim, pošto se Darko ne javlja, a muči me isti problem. U pitanju je Huawei EC2108V5. U priloženom uputstvu kao i na netu nema objašnjenja kako se ukucavaju kodovi za tv. Na samom daljinskom postoje tasteri za rukovanje tv-om. Unapred hvala

    • U polju za rukovanje TV-om pritisni i drzi dugme „study“ dok crveno ne zasvetli konstantno, zatim pritisni kratko dugme „power“ u tv delu na stb daljinskom, crveno svetlo ce poceti da treperi. Onda uzmi daljinski od TV-a okreni ga prema daljinskom za stb i drzi na udaljenosti manjoj od 3 cm, zatim pritisni power dugme na daljinskom za tv 3 sekunde, svetlo na stb ce malo da zatreperi, zatim kratko pritisni dugme „study“na stb daljinskom i to je to. Ponovi isti postupak za ostale dugmice na polju za tv na stb daljincu. 🙂

 27. Poceo sam da koristim iptv uslugu prije nekoliko mjeseci i u početku nije bilo problema.Nedavno su počeli problemi sa modemom jer je počeo da se restartuje.Poslije svakog poziva prijavljivanja kvara,modem bi poceo radio normalno,ali naredni dan se isto desavalo.Nakon toga su zamijenili ruter za koji mislim da nije nov jer na kutiji od pakovanja pise ime prethodnog korisnika i radio je normalno nekoliko dana,ali opet se isto desava. Možete li objasniti u čemu je problem?

  Pozdrav

  • Poštovanje, uzroka može biti više. Razjasnićemo najvažnije stvari.
   Česti nestanci el. energije, odnosno variranje mrežnog napona mogu biti uzrok čestog reseta modema.
   Ne vidim neku vezu sa, kako ste Vi naveli, prijavom kvara i „početkom normalizacije“.
   Što se tiče konstatacije da ruter koji ste dobili na korišćenje „nije nov“, ja pretpostavljam da se radi o opremi operatera, gdje je data oprema osnovno sredstvo kompanije, i najvažnije je da ispravno funkcioniše, nezavisno od toga koliko dugo je u upotrebi.
   U svakom slučaju, ako sumnjate na ispravnost postavljenog modema, ponovna prijava smetnje i rješavanje problema.
   Lijep pozdrav

  • Ovakav problem sam i ja imao od prvog dana korišćenja telekomovog iptv (box 4 paket) slika i ton su seckali pa onda potpuno nestanu i tada nestane i internet a na ekranu tv-a piše neka medijska greška i neka šifra u zagradi i jedina opcija da se restartuje oprema i kad se restartuje radi normalno neko vreme pa opet. Stalno sam prijavljivao taj problem i dolazili su serviseri sve je kao ok ali ne znaju šta je problem, nakon ko zna koje prijave kvara su me nazvali da pitaju kakva je situacija jer su oni povodom nečije druge prijave uočili i otklonili neki problem na centrali do koje od mene nema ni 200 m, i od tada signal ne nestaje ali slika i ton nisu usklađeni..i tako.. podneo sam zahtev za raskid ugovora bez plaćanja penala jer je njihova krivica.

 28. Gorane imam tv Vivax led 24le20 a djeca slomila daljinac imali koji vayeci kod za njega? sve sam probao trazio ali nista… jeli rijesenje pjeske kod po kod ili sta? hvala

 29. Imam pitanje. Kada upalim iptv izbaca mi gresku koja glasi : the requested url could not be retrived. Press home to retry if the problem persists cycle power to restart. I sve to odradim ali opet ista prica nece da se skloni u cemu je problem

  • Poštovanje Aco,
   spektar mogućih problema je jako širok. Ono što vi možete napraviti je da na kratko isključite STB iz strujnog napajanja, te da utvrdite da li je Lan kabl od DSL modema do STB uređaja na modemu uključen u Lan3.
   Lijep pozdrav

 30. Pozdrav Gorane! Ako možeš, molio bih brz odgovor. Roditelji su uveli IPTV juče ali su im se izgubili kanali. U paketu je i internet koji radi normalno. TV je stari 21 inčni Samsung sa daljincem 00104N. Na tom daljincu nema dugmeta AV. Ja pretpostavljam da je to dugme gdje piše TV ali nisam siguran. Probali su sa tim dugmetom, dok se mijenjaju kanali samo je snijeg na ekranu, a kad prebace na video, na ekranu je samo oznaka broja kanala i ništa više. STB uređaj je uključen. Da li bi trebali mijenjati kanale na starom daljinskom ili na novom, za STB uređaj? Uopšte, kakva je procedura za paljenje IPTV sa oba daljinska, uzimajući u obzir da je TV Samsung i daljinski koji sam naveo?

 31. Pozdrav Vladimire,
  prvo, kanali se mijenjaju na novom daljinskom. Stari daljinski služi za paljenje i gašenje TV prijrmnika i eventualno regulisanje zvuka. Treba pregledati da STB uređaj nije slučajno isključen, ali mi se čini da je kod Vas problem što se na TV prijemniku ne može aktivirati AV ulaz. Pokušajte na samom TV prijemniku (neki TV imaju tu mogućnost).
  Lijep pozdrav

  • Poštovanje Dalibore,
   sve na šta ukazujete upućuje na vezu TV -STB (ako Iptv koristite). Znači provjeriti vezu (skart,HDMI) s TV prijemnikom.
   Lijep pozdrav

  • Poštovanje Almine,
   iskreno ne znam koji je model u pitanju, ali iskustvo govori da pri priključenju IPTV-a , gotovo nikad nije bilo problema s Philips TV prijemnicima.

   Lp

  • Interesantno,
   uglavnom s Philipsom nema problema. Prije 2 dana sam bio u prilici da podesim na novom Philips TV. Za kratko vrijeme 2-3 min, nisam uspio 🙂 Prvo loše iskustvo s Philipsom

 32. Postovani imam problem sa kodiranjem daljinskog upravljaca za iptv tv . Kupila sam Panasonikov tv i ne mogu da kodiram daljinski ni jedna sifra koju sam nasla u uputstvu ne odgovara.

 33. Postovani Gorane imam problem sa IPTV-on, naime pre mesec dana sam presao na novu platformu „hg EC210825“ imam 2 tv-a i dva Stb-a, od kada sam promenio platformu cesto mi se desi da se ZACRNI ekran i izbaci poruku „MEDIJSKA GRESKA 1040300“, mogu da promenim kanal i onda nastavi da radi. Na primarnom TV-u manje izbacuje ovu gresku nego na sekundarnom gde se sa vremena na vreme i zakoci stb pa moram da ga restartujem. Da li je do mene nesto ili da zovem tehnicku podrsku?
  Unapred hvala.

 34. Postovani Gorane, imam taj Telekomov ,,box 4″ i problem je u tome sto cesto program nestaje i pojavi se ,,greska 104030″. Znate li u cemu je problem? Da li je do mene ili do njih? Hvala unapred i svako dobro.

 35. Poštovani Gorane,
  Pojavio mi se sledeći problem:“Greška. Proveri da li je kabl ispravno priključen.“
  Povezujem sa TV-om pomoću HDMI kabla,to je znači u redu(kabl radi,i ispravno je priključen).
  Lan kabl takođe nije u pitanju,jer ga obično koristim za kompjuter
  U čemu je problem? Hvala unapred

  • Pretpostavljam da ste HDMI ispravno priključili, i da je sam HDMI kabl ispravan, te na TV izabrali odgovarajući ulaz(source). Postoje dva moguća uzroka: neispravan HDMI ulaz na TV prijemniku, ili neispravan HDMI izlaz na STBu.

   Lp

 36. dobro vece imam probleme neznam kako da nadjem odgovarajuci kod za daljinski za tv philips led tv 32pht4100 probao sam sa kodove sa interneta od 010 do 273 ali ne odgovara nijedan dali imate neki druge kodove koje mozete da mi posaljete na moj gmail hvala unapred.

 37. Postovani, daljinski upravljac STBa nece da menja kanale iako na prijemniku svitka lampica kada pritisnem neki broj, dok na primer dugme za gasenje tv-a na istom daljinskom upravljacu radi kako treba. U cemu je problem? Pozdrav

 38. Gdje se mogu naci kodovi za Tesla televizore?
  Kako mogu vidjeti podesavanja stb-a za adsl (ip adresu i dr.)?

  Unaprijed hvala i srdacan pozdrav, Nikola

 39. Postovani,nakon menjanja stare STB opreme za novu,pojavljuje mi se da ukucam ime i lozinku a kada to uradim izbacuje mi da je nalog ili lozinka nevazeci i pise sifra 10000.Vec nekoliko dana imam STB ali ne radi zbog ovog problema.Molim za pomoc.

  • Poštovana,
   kod problema s prijavom, posbno nakon ovog prelaska, najbolje je obratiti se svom IPTV operateru, odnosno prijaviti smetnju.
   Lp

 40. Gorane

  Zanima me kada će biti ostvarivo da se uveže više od dva televizora.
  Takođe da li je moguće da brzina interneta vremenom opane, odnosno da uspori. Kako se to može provjeriti. Od centrale sam udaljne svega 200m.

  • Pozdrav Dragane,
   u najkraćem, DSL tehnologija koja je kod Vas je ADSL2+ i ovdje se u prncipu priključuju 2 STB (TV prijemnika).
   Kod VDSL tehnologije, moguće je priključiti 3 STBa (TV prijemnika).
   Sa udaljenosti od 200 m ispunjen je jedan od uslova, drugi je da komutaciono čvorište (centrala) ima mogućnost pružanja VDSL servisa.
   Detaljnije o VDSL:
   http://www.goranvrban.net/kolike-su-stvarne-brzine-vdsla/

 41. Zamenio sam ruter IPTV-a stari za novi i kako sam ga zamenio nece vise da radi. Izbacuje mi stalno Network Exception (102004) i ispod Code:102004. I kad stisnem ok ode mi na testiranje i zastane na korak 2: Test IP povezanosti i nede dalje.

  • Poštovanje Petre,
   nije mi najjasnije da li ste zamijenili DSL ruter ili STB?
   Ako je STB, morate kontaktirati Vašeg IPTV provajdera, ali ako je DSL ruter možda bi mogao pomoći. Pretpostavljam da ste kabl koji povezuje STB i DSL ruter u ruter uključili u LAN3.
   Lp

 42. Zamenio sam stari set top box za novi, u pitanju je huawei ec2108v5. Imam problem sa dodatnim STB-om. Sve radi super, jedino kad upalim TV, moram da stisnem „video“ (pretpostavljam da je to ona funkcija TV/AV) da bi mi se ukljucio IPTV program. Da li postoji mogucnost da cim upalim TV odamah i krene IPTV, a ne da stisnem na vec pomenuto dugme. TV je Samsung i povezan je na scart. Hvala!

  • Poštovanje Luka,
   da, nailazio sam na problem da pri paljenju TV, on automatski ne prepozna izvor/source AV.
   Mislim da je problem do TV. Pretpostavljam da nije najnoviji TV, te nema opcija dodatnih podešavanja.
   Lp

 43. Poštovani,
  Probao sam sve kodove na daljinkom od STB uredjaj ali ni jedan ne funkcioniše

  TV je SAMSUNG UE40H550A,
  Radio sam po uputstvu, stitsnem TV i ok i više od 2 sek. ali mi se nikad ne upali da gori TV, i zatim sam kucao kodove i svaki put blinkne lampica tv.

  • Poštovanje Vladimire,
   ukoliko se ne upali lampica TV, moguće je da je neispravan daljinski za STB. Pokušajte zamijeniti baterije, ako ne pomogne, pokušajte zamijeniti daljinski (pretpostavljam prijavom smetnje kod operatera).

   Lp

 44. Imam problem sa iptv routerom zamenio sam ga za novi i imam problem od jutros sa test ip povezanosti, pre toga mi je ispao error 102004 i kada je pokusao da skenira povezanost zapnulo je kod druge stavke TEST IP POVEZANOSTI i stalno mi daje Neuspesno, u pitanju je telekom iptv i do sad nisam imao problema, Hvala na brzom odgovoru

  • Poštovanje Mladene,
   iz onoga što ste napisali, nije mi baš najjasnije:
   Imate li problem s IPTV STB uređajem koji ste zamijenili, ili ste možda mijenjeli DSL ruter ?
   Mogu samo da pretpostavim dvije stvari, ako ste mijenjali DSL ruter, pogledajte da li je konfigurisan, te da li ste dobro povezali kablove (UTP kabl za IPTV obično je spojen na LAN3 DSL rutera).
   Ali ako ste mijenjali STB uređaj, problem može da bude složeniji, te da ste,kako kažete, dobili novi, moguće je da su potrebna i neka dodatna podešavanja, na višem nivou podrške.
   Lp

 45. Poštovani , da li ima šifra za novi daljinski ( nedavno sam promenila IPTV opremu, takođe i daljinski koji se razlikuje od predhodnog ) a TV LG LED 32LB56 , probala sam sifre 059,060,076,079,137,149,151,156,162,164,315,320,321…340 neodgovarajuce. Hvala .

 46. Postovani Gorane,
  imam box 4 vec 3 godine, medjutim od skoro je pocela da mi secka slika I ton na televizoru. Inace talevizor je Philips (stariji model)

  • Poštovanje,
   postoji nekoliko mogućih uzroka.
   Linija, DSL modem,ulaz TV prijemnika…
   Ono što Vi možete napraviti je eliminisati moguće uzorke kod Vas,
   znači, ulaz TV prijemnika i eventualno lošu kućnu instalaciju.
   Ako ne riješite problem, obratite se svom IPTV operateru.
   Lp

 47. Potrebna mi je pomoc oko IPTV
  Kada hocu da pojacam zvuk sa 0 prebacuje na 10 pa 20 itd
  Kako bi mogo da namestim jedan po jedan da se pojacava?
  Pozdrav

 48. Postovani, ne znam kome da se obratim, zvao sam ljude iz mtsa i nisu mogli da mi pomognu, ne znam kako, ali nisu… Naime, aktivirao sam HD paket i sve jedan kanal ledi(slika secka) i ne moze da se gleda nikako. Oni su mi rekli da je to sa internetom, a moj komsija ima losiji tv od mog i preko wi-fi-ja gleda sve kanale u HD-u….Imam Samsungov tv

 49. IPTV je MTEL-ov MAX paket. STB je ARRIS VIP 1113. TV marke SAMSUNG. Situacija je sljedeća: IPTV preko HDMI kabla ne daje sliku, iako kad se ugasi STB javi da nema signala. Kada priključim drugi tv (ELIT 32“) sve radi bez greške. Kad je povezan SKART kablom funkcioniše, samo je, naravno, slika lošija. Na drugi HDMI ulaz je povezan TOTAL TV koji radi kako treba, na oba ulaza. Mijenjao i HDMI kablove i ista je situacija.
  Neki savjet ili mišljenje ?!
  Hvala.

  • Poštovanje Saša, ovo je jako interesantno.
   Da Elit ne radi posumljao bi na STB, ovako ostaje da se poigrate s podešavanjima, prvenstveno TV prijemnika, a nije isključeno i STB.
   Nemam kod kuće varijantu koju Vi imate, tako da ne mogu pokušati.
   U svakom slučaju biću zahvalan za povratnu informaciju.
   Pozdrav

 50. Postovani,
  Dobio sam novi STB uredjaj za mtel IPTV i uz njega crno Arris daljinski koji je prestao prebacivati kanale, dugme on/off radi, dok ni jedno drugo dugme nema funkciju. Na STB-u blinka dioda kada pritisnem neko od dugmadi na daljinskom, ali se nista ne desava. Da li su izgubljeni kodovi za STB i kako se iniciraju novi? Daljinski nema na sebi STB dugme i nema diodu koja je na ranijem modelu pokazivala kada se unose kodovi. Da li mozete pomoci? Hvala unaprijed! Pero

  • Poštovani,
   pošto je u pitanju Arris STB, sve pomenuto ukazuje da ste najvjerovatnije isključeni. Naime kad ste isjključeni ostaje Vam posljednji kanal koji ste gledali, te ne možete prebacivati kanale.
   Ne isključujem mogućnost nekog drugog problema(daljinski,STB) iako malo vjerovatno.
   Lp

 51. Imam problem sa IPTV kanalima.Uzela sam osnovni paket,gde sam od pocetka imala HBO 1,2,3 sada mi pise da nisu kupljeni.

  • Pozdrav Jelena,
   pretpostavljam da ste u početku (probni period) imali mogućnost gledati sve kanale u ponudi IPTV servisa.
   Poslije tog perioda, možete gledati samo one kanale koje plaćate.

   Lp

 52. Postovani,nakon resetovanja rutera(hard reset) izgubio sam internet i tv kanale,konfiguracijom rutera povratio sam internet na racunaru i wifi ali jos nemam tv kanala?

  • Poštovanje Marko,
   čak i bez podešavanja rutera IPTV bi trebalo da proradi.
   Moguću uzroci:
   UTP kabl koji vodi do STB u modem (ruter) treba biti uključen u LAN3, loš protok, Internet radi, ali nema dovoljnog protoka za IPTV…
   Lp

 53. Imam pitanje za vas.. Koristim IPTV kod Beotelneta. Dobio sam uredjaj za TV Arris. Pocela je slika da secka s vremena na vreme i do se zamtzne slika bez mogucnosti da se promeni kanal. Imao sam problema i sa internetom. (Sada imam 8,6 MB od mogucih 10 MB). Uredja sam dobio izgreban (znaci bio je koristen), pa sam trazio da i zamene uredjaj. Uredjaj Arris koji sam imao je davao ostru sliku, Danas su mi poslali novi uredjaj „no name“ sa logom Beotelneta koji za sada radi dobro ali slika je losijeg kvaliteta i nema ostrinu kao sa uredjajem Arris. Sta mi predlazete da uradim? Da li je Arris bolji uredjaj od ovog sadasnjeg pa daje bolju sliku?

  • Poštovanje,
   u konkretnom slučaju smatram da nije problem do STB uređaja, bez obzira, kako rekoste da je malo ogreban.
   Problem je, vjerovatno u lošem protoku, jer kao što ste rekli, postoje problemi i u funkcionisanju Interneta.
   Uzroke treba tražiti u eventualno lošoj kućnoj instalaciji ili kablu(liniji) koji dolazi do Vas, i eventualno velikoj udaljenosti od komutacionog čvorišta.
   Što se tiče samog uređaja, pretpostavljam da je uređaj osnovno sredstvo operatera, koje je Vama dato na korišćenje, te da je bitno da je uređaj funkcionalan. Činjenica da je već negdje ranije korišten, ni u kom slučaju ne bi trebalo da utiče na njegovu funkcionalnost.
   Lijep pozdrav

 54. Poštovanje Gorane,
  koristim telekomovu iptv televiziju godinama i to relativno funkcioniše perfektno, tj. od pre par dana je nestao zvuk. Pomislio sam da je do kabla pa sam ga zamenio ali to nije rešilo problem, promenio sam i hdmi ulaz na tv-u ali je i dalje bez zvuka. Prijavio sam problem i zamenili su mi stb, međutim ton i dalje ne radi. _Kako da rešim ovaj problem ?
  Unapred hvala…

  • Pokušajte STB i TV povezati na drugi način. Ako je sada HDMI pokušajte s Skart ulazom, prije toga nađite skart kabl.
   Postoji šansa da je stradao HDMI ulaz (lošija varijanta)
   Takođe pokušajte i s resetom TV prijemnika, isključiti ga iz napajanja neko vrijeme.
   Lp

   • preko scart kabla radi sve kako treba ali je slika ocajna. Imam HD paket aktiviran i besmisleno je da gledam preko analogne konekcije. Na TV-u mi je povezan i smart box i na njemu radi ton bez problema, cak sam menjao i hdmi kabl i hdmi ulaz u tv-u i u oba slucaja ton radi sa smart box-om a sa stb-om ne…

    • Sada je jasnije…
     U svakom skučaju interesantnan problem, i nisam siguran ovako, što bi rekli napamet, šta moglo biti rješenje Vašeg problema..
     Lp

 55. Zivim kao podstanar i gazda je uzeo mts box sa dva STB ,stigao mu je racun i kaze da je bilo kupovine kanala, da li mogu i kako da proverim sa kog je STB kupljen posto ja znam da nisam sigurno

  • Poštovanje Miloše,
   nisam siguran, ali mislim da bi kompanija čije usluge koristite, putem IPTV platforme može doći do saznanja s čijeg STB uređaja su kupljeni kanali.
   Iako, teoretski, ostaje još jedna mogućnost, a to je da Vaš ili vlasnikov STB zamijenjen (na bilo koji način) uređajem nekog drugog korisnika, te da je to mogući uzrok problema. Opet kažem potrebno je obratiti se IPTV operateru.

   Lp

 56. Dobar dan, imam iptv na telefonu ali mi je smanjena svetlost tako da ne mogu da gledam televiziju preko telefona, postoi li neka opcija gde se pojacava svetlo na aplikaciji, hvala vam unapred puno

  • Poštovanje Ivane,
   nisam siguran jer ne znam o kojoj se aplikaciji radi.
   Pokušajte,podesiti svjetlost na samom telefonu.
   Lp

 57. Poštovani,
  Imam smart TV FOX i onstaliranu aplikaciju IPTV na kojoj su sadržani programi, međutim TV se svakih 10 minuta gasi i ako je isključena opcija sleep. Dok npr. na aplikaciji youtube nema nikakvih problema. Šta mislite, u čemu bi mogao biti problem?
  Pozdrav

 58. Poštovani
  Imam MTS IPTV uslugu za tri TV i to je funkcionisalo bez problema. Onda sam rešio da jedan TV prebacim u susednu pomoćnu prostoriju što je iziskivalo produženje UTP kable za 20-tak metara i tada nije htelo da se konektuje i izbacuje grešku 1002001 (nema vezu sa ruterom ). Priključenje trećeg TV je urađeno preko sviča još od strane MTS-a. Kabal je testiran i dobar je i ukupna dužina je 30-tak metara. Šta može da pravi problem (možda dužina)?

  • Poštovani Sale,
   duđina ne bi trebala biti problem.
   Dužina, ako je spajanje u redu može da ide i do 100m, uz odgovarajući kvalitet kabla kao i odgovarajuće spajanje.
   Provjerite spojeve na konektorima, kao i raspored žica u konektoru.
   Lp

 59. Dobar dan.
  Koristim iptv ali dolazi do gubitka tona.. otvorim kanal i ton radi i za 5min se gubi ..prebacim na drugi kanal ton radi ..vratim na kanal koji je izgubio ton i tu se ton vrati? u cemu je problem..koristim samsung smart tv.. flixiptv apk i probao sam i ssiptv isto se desava.. zna se desit da cesto ponavlja neku scenu vise puta? jel do tva ili osobe koja prodaje listu?

  • Poštovanje,
   ovako na daljinu nije baš jednostavno dijagnosticirati problem.
   Pokušajte spojiti TV na neki od zemaljskih kanala, ukoliko imate mogućnost. Takođe probajte spojiti neki drugi uređaj na HDMI ulaz, sve ovo da biste isključili grešku kod TV prijemnika. Ipak većina sumnje ostaje na Iptv…
   Lp

   • zemaljski kanali rade bez greške..ton se gubi samo dok se koristi iptv ..test radio i na andorid boxu..isto se dešava;( a prodavač usluge tvrdi da kod njih sve radi normalno 😒 jel imate nekog za preporučiti za iptv kanale? Lp🙋🏻‍♂️😁

 60. Postovani, imam problema sa smart televizorom. U pitanju je marka xiaomi. Ne mogu da pronadjem nijedan kanal, koju god opciju da pritisnem, nema nijednog. Znacila bi mi Vasa pomoc. Hvala unapred.

 61. Postovanje,kako podesiti kanale na smart android tv marke tesla preko iptv( mts),kad se skeniraju kanali nista ne nalazi( ima opcije antena,kablovska i satelitska) a preko kucnog interneta se povezao na wi fi i nasao instalirane aplikacije(you tube…-to radi).

  • Pozdrav,
   potrebno je samo odabrati odgovarajuci ulaz/source u Tv prijemnik(Hdmi,skart…) a zavisno od toga kako ste povezali STB i Tv prijemnik
   Lp

 62. Postovanje ima televizor smart hisensin 7500F povezan je sa stb preko hdmi veze ali se nista ne desava na ekranu samo izadje logo mts i tu akoci, a na stb se upale jedna zelena i jedna crvena lampica i tu zakoci? Molio bih za pomoc. Hvala

  • Ako postoji veza između STB i Tv, onda je problem do STB, DSL/fiber rutera, linije i sl. Ako ste uredno UTP kablom povezali STB i ruter(LAN3 na ruteru je obično predviđen za STB), predlažem da kontaktirate davaoca usluga i prijavite smetnju

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*