Aplikacija za simulaciju daljinskog za STB Amino

Mnogo je smetnji vezano za funkcionisanje daljinskog za IPTV. Mora se priznati da je i najveći broj njih upravo povezan za sinhronizaciju daljinskog za STB s televizijskim prijemnikom. Više o tome je bilo riječi u ranijem članku. Nažalost postoje modeli televizijskih prijemnika gdje je posao sinhronizacije gotovo nemoguć.

Ali takođe postoje problemi u radu daljinskog a vezano za funkcije samog STB uređaja, gdje može doći do mehaničkog oštećenja daljinskog za STB, prestanka rada pojedinih tipki, otkaza baterija, te (privremenog) gubljenja daljinskog, što je itekako izraženo tamo gdje su djeca. Rješenje je svakako da se obratite svom operatoru IPTV usluga. Problem može biti ako je u pitanju vikend, praznik, ili daljinski zakaže kasno naveče, što uopšte nije rijedak slučaj.

Rješenje je u aplikaciji za smart telefone,koji u sebi imaju ugrađen IR (infra red) port. Ova aplikacija simulira rad daljinskog za STB proizvođača Amino, te može poslužiti vrlo dobra  zamjena u nuždi.

Aplikaciju možete preuzeti na sljedećoj adresi.

 

Odmah po odlasku na ovaj link dobićete poruku da li Vaš telefon može simulirati daljinski za STB ili ne. Aplikacija je namjenjena telefonima s Android operativnim sistemima. Aplikacija sigurno radi s Samsung smart telefonima ,ako i tabletima s ugrađenim IR.

Izgled instalisne aplikacije na mobilnom telefonu:

daljinski za STB

Takođe radi i s nekim drugim modelima telefona, koji imaju ugrađen IR.

One Reply to “Aplikacija za simulaciju daljinskog za STB Amino”

  1. Pingback: Problemi u funkcionisanju IPTV usluge | Goran Vrban

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*